Friday, March 20, 2009

Champions League!

Nu har lottningen till Champions Leagues kvartsfinaler ägt rum och vi konstaterar att Man U fick drömlottning.
Här är lottningen.

Villareal-Arsenal
Man U-Porto
Barcelona-Bayern Mynchen
Liverpool-Chelsea

Ett helengelskt möte som är stekhett och rivaliteten är enorm dom här lagen emellan i CL samanhang.
Liverpool har spikat formen och spelar briljant för tillfället men är oerhört beroende av Gerrard och Torres.
Chelsea å sin sida vinner och vinner för tillfället men övertygar inte och det är ofta snålt tilltagna 1-0 segrar.
Vidöppet men jag tror på Liverpool...

Barcelona bör slå ut tyskarna här och jag drar inte för stora växlar på 12-1 utskåpningen av Sporting.
Men Bayern har såklart en chans och skulle man lyckas göra 1-2 mål borta så kan man avancera.
Det är lite nackdel för Barca att börja hemma men jag tror dom går vidare och får möta vinnaren i Liverpool-Chelsea...

Villareal-Arsenal ser spännande ut och jag tror inte att Arsenal räcker till här, skadebekymren börjar ljusna men man är ett annat lag i ligan med bla Arsjavin. Starkt av Villareal att gå så här långt och en bra lottning, gäller att inte släppa till någonting hemma för att ha chansen, jag tror att man tänder till och tar den!!!

Man U-Porto, här tar Portos CL-spel slut för den här säsongen och man har gjort det mycket bra men mot mästarna ska man inte ha en chans, Manchester går vidare och möter vinnaren mellan Villareal-Arsenal och med den lottningen bokar United-fansen resa till Rom i Maj...

Sunday, March 15, 2009

Europatipset!

Europatipset igen med matcher från England, Spanien, Tyskland och Frankrike.

Hittar mina säkra tecken i följande matcher:

Inter-Fiorentina 1
hemma bör Inter vinna efter att ha blivit utslaget i CL men man vet aldrig med motivationen??? Men Mouhrinho är stenhård och piskar sina spelare till seger, Zlatans största mål blir att vinna skytteligan????

Siena-Milan 2
Siena är svårslaget och kryssar mycket och Milans form är tveksam och man lider av skadebekymmer, väljer ändå att spika 2, Ancelottis jobb står på spel och då fixar man detta!

Almeria-Barcelona 2
Trots Almerias fina spel och stabila hemmaform ska dom inte ha något att sätta emot här, Real vann igår och det betyder att Barcaspelarna vet vad poängtapp betyder, onödig press, här vinner man enkelt!

Malaga-Sevilla 2
Malaga gör det bra och Sevilla brukar vinna knappt men jag tror ändå man fixar detta.

Gijon-La Coruna 2
Deportivo har fortfarande chans på CL-plats och den kan man faktiskt snuva Athletico och Valencia på om dom inte ser upp? Jag chansar på 2.

Reggina-Napoli x
Två lag som har ytterst svårtatt göra mål, Napolis fina höstform är som bortblåst, Reggina ligger sist och det luktar 0-0?



Se Upp!
Med att Bremen är stor favorit trots att man spelar som kalkoner i ligan,. Stuttgart vinner!
PSG må vara favorit men matchen är vidöppen 1x2...
Lazio har fin form men Chievo överraskar när man minst anar...
Kan bli många oavgjorda matcher idag, utgå från x!

Lycka te!

Saturday, March 14, 2009

Stryket!

Dags för stryktipset igen och så fort sm är över hittar vi en rad med sex premier l
eague matcher. Ser relativt enkelt ut idag. Tror att Newcastle kan skrälla borta mot Hull, man får tillbaka både Owen och Duff och dom är viktiga. Hull har ingen vidare foirm och 2 spelas.

Sedan hittar jag mina spikar i Bolton som är starka hemma samtidigt som Fulham inte hittar rätt borta, Swansea, går mot kval till prem league redan första säsongen och är ruggiga hemma samtidigt som palace tappat motivationen och ligger i ingemansland, kupongens säkraste, Watford går bra och klarar kontraktet, wednesday utan motivation?, Preston, inte imponerat på sistone plus att man har åroblem med målskyttet, Coventry är luriga och slår till när man minst anar det, här måste dock preston ta sig i kragen och försöka spela tillbaka sin kvalplats, Sheffield U, trots att Derby impoinerat senaste tiden väljer jag 1, det är trots allt klasskillnad och hemma ska inte United tappa poäng.

Garderar upp både Everton och Arsenal med x, Stoke är starka defensivt och borta brukar man gå för 1 pinne, Arsenal kommer stärkta efter straffvinsten mot Roma i veckan men den sitter i benen och Blackburn har börjat hitta formen, se upp!

Sedan har vi en intressant match till som inte är med på tipset (tidig match).
Det är Man U-Liverpool och jag har min kamrat Oskiz på plats för rapport.
Båda lagen imponerade i CL i veckan men jag tror på Man U dom har helt enkelt bredare trupp men se upp för Gerrard, hetaste spelaren i världen för tillfället enligt mig! 2-1 till Manchester!
Skål!

Wednesday, March 11, 2009

Champions League!

Ikväll är det dags för ytterligare fyra lag att ta sig vidare till kvarten.
Som vi såg igår blev det betydligt öppnare och fler mål än i den försiktiga första rundan och jag förväntar mig samma scenario ikväll.
Föregående möte inom perentes!

Barcelona-Lyon (1-1)
Överaskande resultat för dom flesta i första matchen men på Nou Camp ska Barca inte ha några problem att avgöra, enda avbräcket är Puyol som är skadad men Iniesta är tillbaka som trollgubbe på mitten.
Jag tror Barca vinner komfortabelt men man ska alltid se upp med Juninho och Benzema. Jag tippar 3-1.

Porto-Atletico Madrid (2-2)
Öppet möte där båda lagen kommer från starka insatser i ligan.
Porto bortavann mot Leixoes med 4-1 och Atletico imponerade stort mot Real där man borde vunnit men matchen slutade 1-1.
Jag tror på en öppen och målrik tillställning och jag tror på Atletico som hittat formen och spelet efter tränarbytet. Atletico vinner 4-2.

Roma-Arsenal (0-1)
Roma är oerhört skadedrabbat och saknar oerhört viktiga spelare samtidigt som Arsenals skadebekymmer har ljusnat på sistone.
Tror att Roma får det mycket svårt här, tippar 2-1 till Arsenal.

Man U-Inter (0-0)
Kanske den intressantaste matchen på förhand men första mötet var en besvikelse ur underhållningssynpunkt. Tror på en bättre match här.
Om Inter ska ha tillstymmelsen till en chans här måste Zlatan leverera men då måste han få hjälp av mittfältet och det har saknats i CL för Inter.
Inters försvar har inte heller övertygat på mig på sistone och Cambiasso (Staffan) kan få spela mittback igen.
Man U däremot har ett av världens bästa mittlås i Ferdinand/Vidic. Och man har en mycket bredare och mer komplett trupp där man har råd att ha spelare som Giggs och Tevez på bänken.
Tror Man U vinner lätt men se upp om Inter ska gå långt så är detta deras chans och får man första målet kan man överraska? Tippar 4-1 till engelsmännen!

Tuesday, March 10, 2009

Chamions League!

Ikväll är det återigen dags för CL, och i denna matchen gäller utslagning.
Jag ska ge er mina tankar och förslag angående dom fyra matcherna. Första mötet inom parentes.

Juventus-Chelsea (0-1)
Juventus ligger under och måste göra mål, dock bara ett så jag tror inte att man går på tokoffensiv här, Ranieri vilade en handfull spelare i helgens seger över Torino där viktige Sissoko skadade sig och det blir ett avbräck. På topp tror jag att man startar med det erfarna radarparet Del Piero och Trezeguet, Amauri alltså på bänken.
Chelsea är som bekant inte helt ofarligt men jag tycker att man saknar Joe Cole något oerhört och har svårt att vara kreativa, Alex i backlinjen är för mig en oförståelig värvning när man har dom ekonomiska musklerna man har. Fasta situationer blir avgörande för Chelsea då jag inte tror att man kommer spela sig till många chanser.
Jag tippar 2-0!

Bayern Mynchen-Sporting Lissabon (5-0)
Lurig match då tyskarna avgjorde redan i första mötet, hemmalaget saknar bla Ribery och Toni och Sporting har aviserat att man gett upp detta och roterar i truppen, bla lämnar man skyttekungen Liedson hemma och ger några unga talanger chansen.
Jag tror ändå att man kan skapa upprättelse här och det jag har sett av tyskarna denna säsongen så har mycket handlat om just Toni och Ribery som stått för det mesta framåt. Portugiserna vinner 2-1.

Panathinaikos-Villareal (1-1)
Tuff match för spanjorerna som måste göra mål och grekerna är starka hemma.
Båda lagen värmde upp med seger i ligan i helgen.
Jag tror att detta kan bli förlängning och tippar därför 1-1.

Liverpool-Real Madrid (1-0)
Mycket intressant match. Rafa Benitez brukar vara mycket defensiv i dom här lägena och det kan komma att straffa sig. Får Madrid första målet är Liverpool illa ute. Jag tror Madrid kan vända detta men då krävs att dom offensiva spelarna levererar samtidigt som dom inte bjuder på lika mycket bakåt som i derbyt mot Atletico senast.
Jag tror på 1-1

Lycka te!

Karléns


Efter rånförsöket har det blivit ett enormt tryck efter Karléns bruna påse vilket lett till att han fått anställa två vakter för att förhindra nya rån!

Sunday, March 8, 2009

Fram me vallan!

Min sista forcering i Tips-sm räckte inte och jag slutade sist i laget efter 4 rätt i sista rundan och nu är det bara att ta fram vallan och sportbh:n.
Vi får även gratulera Oskis som välförtjänt spelade hem segern i Järngänet efter enorm brun jämnhet i sitt spel vilket är en styrka i sig.'
Tror det var det svåraste och jämnaste sm hittills där segraren inte hade över 10 rätt på 6 försök???

Nåja vi tar friska tag idag igen med ett roligt europatips!

Mina spikar:
Everton-M-Boro 1, Everton är urstarka hemma och har bra form, Boro har gjort det lite bättre på slutet men här kammar man noll! 1

Fiorentina-Palermo, hemmalaget får tillbaka viktiga Gilardino och man är starka hemma, Palermo har tunga avbräck och kan inte göra mål. 1

Numancia-Valencia, Valencia får tillbaka David Villa vilket är ett enormt plus, man måste hitta formen nu om man skla kunna nå CL plats. Numancia är hopplöst sist och har 6 raka förluster. 2

Mallorca-Betis, hemmalaget hade en tuff cupmatch mot Barca i veckan därman blev utslaget och Suarez är avstängd. Betis som mött dom fyra topplagen i rad har tagit 5 av 12 möjliga poäng och här är man underskattade, chans 2.

Leverkusen-Bochum, hemmalaget har ingen fin form i löigan men man slog ut rivalen B-Mynchen ur cupen i veckan och jag tror det vänder här. Bochum krigar i botten och har inte vunnit borta denna säsongen. 1

SE UPP! 

Sampdoria har matchats tufft det senaste med en tunn trupp och nu har man tre avstängningar,
Bologna kan vinna på motivation?

Milan bör vända trenden och vinna hemma mot ett bortasvagt atalanta men man vet aldrig, jag tar med x. 0-0?

Napoli-Lazio, helt öppen match fördel Lazio som hittat formen, alla tecken.

Sevilla-Almeria, utgångsetta men jag tar med 2, almeria gör mycket mål och får man första här kan man överraska?

Deportivo-Racing, tveksam form på dessa båda x-benägna lag, helt öppet men jag tror Racing kan överraska många här, Zigic är tillbaka och han är viktig för tyngden i anfallet. 1-1?

Bielefeld-E.Frankfurt, då jag inte har samma koll på tyska ligan som min käre vän Staffan känner jag mig tvungen att helgardera, bottenmötet är vidöppet!

St.Etienn-Nantes, 1 överstreckad här, nantes kan mycket väl kriga till sig x!

Mot 13!

Saturday, March 7, 2009

NU JÄVLAR!

Sista chansen på tips-sm och efter några mindre lyckade veckor så gäller det att gå ALL IN på skrällarna för att undvika Vasaloppet men även ha chans på totalsegern.
Jag kommer släppa lite tips som ni gärna får ta rygg på. Just nu ligger Dankan från Dankbar Bygg Arena i vallgroparna men det kan vända snabbt.

Tottenham vinner idag igen och jag tror man kommer göra ett ryck nu i slutet för att få till en hyfsad placering och man har ett bra lag!

SE UPP! Blackpool-Norwich är en helt jämn hiostoria och Norwich måste vinna sådana här matcher om man villa hålla sig kvar. Blackpool har svårt att göra mål. Jag spikar 2.
Birmingham-Southampton, Har B-ham hittat formen? Tveksamt, man har problem med målskyttet. Southampton har bra form och ligger på nedflyttning, går för 3 här, jag spelar 12.

Scunthorpe-Stockport, öppen match, jag spelar en chans 2 pga hemmalagets usla form.


Sedan spikar jag både Reading och Preston borta men båda lagen kan få det svårt så gardera, x2 borde räcka på båda.


Som sagt en chansartad rad som ni ser men jag resonerar att gå för vinst är enda möjligheten.
Second place first looser som det heter!

Så ikväll är det antingen fram med stavarna och vallan eller champagnen som gäller.
Lycka te!

Wednesday, March 4, 2009

DUBBEL DUBBEL JACKPOTT!

Ikväll är det dubbel dubbel jackpott på europatipset efter att ingen fått in 13 rätt dom två senaste omgångarna. Ikväll kommer det alltså bli en rätt fin utdelning oavsett rad och jag uppmanar till STORA system!

Lutar mig mot Man U, Aston Villa, Fulham, Tottenham och Sevilla.
Man U bör vinna mot ett KRAFTIGT försvagat Newcastle.
Aston Villa jagar 4:e platsen och har enormt fasit borta och vinner mot svajiga city?
Fulham är bra och var närmast segern mot Arsenal i helgen, klar 1.
Tottenham är i grunden bättre men kommer från en tung 2-timmars match (förlust) i cupen mot Man U i helgen och M-Boro vann senast mot Pool. SE UPP!
Sevilla har 2-1 att gå på från första mötet och man är starkare, Kanoute i storslag och han avgör här!

Två luriga Championchip matcher där jag rekomenderar helgarderingar. Även den tyska matchen är luraig och jag väljer hel.

Wigan såg starka ut mot Chelsea och ett försvagat Hammers tar max 1 pinne.
Everton ser fortsatt vasst ut och har börjat få igång målskyttet rejält, x2 räcker långt!
Jag tror på Bolton men väljer att helgardera för Stoke är luriga och med nye Beattie på topp har man fått en målskytt av rang, och Bolton är som starkast hemma men dags för Elmander att börja betala av på allvar och avgöra?

Barcelona kommer med ett något försvagad uppställning men ska ändå vara favoriter x2.

Ikväll tar vi hem dom STORA pengarna!

Wednesday, February 25, 2009

Heta matcher i CL!

Fyra öppna matcher väntar i kvällens CL!

Real Madrid-Liverpool, Real har fått ordentlig fart på målskyttet och radar upp segrar under nye tränaren Ramos. Liverpool är inne i en liten svacka och man märker att Gerrard saknas, han är dock tillbaka ikväll men i vilken form? Tror Real ror hem det och tippar 2-1.

Chelsea-Juventus, Chelsea spelar inte bra för tillfället och segern mot Aston Villa i helgen var mycket tursam. Man har inget flyt i spelet och jag tror inte Hiddink kan vända trenden på den begränsade tid han har.
Juve har ett par tveksamma insatser bakom sig på sistone men gjorde en strålande match mot Palermo i helgen och man har viktige Trezeguet tillbaka. Det luktar 0-0 lång väg men jag tror den gamla kärringen kan skrälla och jag tippar 0-1, Del Piero avgör?

Sporting-Bayern Mynchen, Sporting är klart underskattat här och Mychen har dålig form.
Portugisernas Liedson öser in mål och vinner man hemma så har man god möjlighet att avancera vidare till kvarten. Jag tror på hemmaseger 3-1.


Villareal-Panathinaikos, vidöppen match enligt mig, Villareal är för stor favorit och spelet i ligan övertygar inte.
Panathinaikos ligger på en andra plats i grekiska ligan och har övertygat på bortaplan i CL med segrar mot Inter (1-0) och Bremen (3-0), jag tror man tar med sig minst ett oavgjort resultat hem, 1-1. Spännande 6.50 på 2:an hos expekt för alla som letar höga odds!

Lycka te!

Tuesday, February 24, 2009

I kväll smäller det!

I kväll drar champions league igång igen och det är oherhört intressanta matcher som ska spelas.
16 lag gör upp om 8 kvartsfinalplatser. Som vanligt är det engelsk dominans i den finaste av cuper.

Man U tar sig an Inter på bortaplan och här kan dom regerande mästarna stöta på problem, man tvingas förmodligen att spela mittfältarna Carrick och Fletcher i backlinjen och det kommer utgöra stora svårigheter, inte minst på fasta situationer där Vidic vanligtvis regerar luftrummet både i eget och motståndarnas straffområde.
Jag tror att Inter och Zlatan tar chansen och hakar av United redan inför mötet i England, 3-1 till Inter.

Roma åker till London för att möta Arsenal vilket är en svår uppgift och Roma har alltid haft svårt för engelskt motstånd men Arsenal har tappat flytet och har en rad viktiga spelare borta (Arsjavin, Adebayor, Walcott, Eduardo, Fabregas och Rosicky. Även här tror jag på italienarna. Totti avgör, 1-0 till Roma

Lyon-Barcelona, många säger att Barca redan ser fram emot kvarten men då är man illa ute, med en nedåtgående trend i ligan måste man vakna nu. Lyon gör det bra i ligan och med Juninho och Benzema är man vassa framåt men här ska man inte räcka till, 1.80 på Barcelona är dock inte spelvärt. Barca vinner 2-1.

Atletico Madrid-Porto, av någon oförståelig anledning så har ALLA spelbolag Madrid som solklara favoriter här vilket jag inte alls förstår, dom går dåligt i ligan, sparkade nyss tränaren och har ingen tradition i klubben av att gå långt i CL. Porto är formstarkt och har ett vasst lag och ställer om blixtsnabbt. 4 ggr pengarna på 2:an är taget. Porto vinner 3-1.

Alla ni som är sugna på att spela x i kvällens matcher avstå svenska spel, spela istället hos nätbolagen som ger avsevärt högre odds där.


Jag tänkte även tipsa om några bra spel i engelska Championchip och FA-cupen!

Cheltenham-Millwall, Millwall har tveksam form men nu möter man jumbon och 2:an kan spelas till 2.20 vilket är mycket bra.

Crystal P-Birmingham, Birmingham har ingen lysande form men är klart bättre och jag tror det vänder här, 2:an spelas till 2.60.

Fulham-Swansea, Fulham är starka hemma men här vilar man några spelare, Swansea har gjort en fenomenal säsong och här kommer man taggat och det osar cupskräll, rolig 2:a till 4.40.

Coventry-Blackburn, även om Coventry gjort det bra på slutet så tror jag att Blackburn väger för tungt här och 2.35 på 2:an är spelbart.

Lycka till!

Sunday, February 22, 2009

Söndag och nu gäller FULL pott!

Gårdagen var liksom förra söndagen en STOR besvikelse och det börjar bli mer regel än undantag att topplagen i Championship vacklar.
Idag är det en tuff kupong och det är skrällvarning till höger och vänster.
Jag väljer att belysa följande: 

Milan-Cagliari, Cagliari har tagit hand om både Juve och Lazio borta på ett övertygande sätt och med milans vackliga form är det inte omöjligt här heller.

Huelva-Almeria, här kan det bli jackpott om man hittar rätt, Almeria är ENORMT understreckat och gör alltid mycket mål. 2 måste med.

Valladolid-Malaga, åter en match där 1 spelas för starkt, Malaga har bra form.

Leverkusen-Hamburg
Lille-Monaco                    Båda dessa 1:or spelas för hårt och någon av dom (minst) sviktar.
1x räcker på Monaco men ta med alla tecken i Tyskland!

Everton visar klassen och slår tillbaka ett svagt Newcastle, Liverpool bör vinna men det märks att gerard är borta, Lazio är klassen bättre än Lecce men helt ur form och utan självförtroende.

Mot 13!

Uppenbarelse!


Fick en uppenbarelse tack vare giff-kören från sörmland! Ta med alla tecken på milan-Cagliari.

Saturday, February 21, 2009

Vem får åka vasaloppet?


Just nu är det mycket jämt i kampen om vem i järngänget som tvingas dra på sig Gunde Svans bruna trikåer från vasaloppet 87! DANKAN ligger pyrt till men det kan vända snabbt! Idag lutar vi oss mot bolton, burnley, barnsley, sheffield u och preston samt ett par rutinerade singel kors. Varningar utfärdas för att både sunderland och charlton kan ta poäng samt att ett watford på g kan ta full pott. Swansea kan få det svårt hemma mot ett defensivt starkt Doncaster! Må bästa valla segra!

Sunday, February 15, 2009

Hela raden!


Ta rygg för 13!

Europatipset!

Idag gäller det, tror att det kan bli en mycket hög utdelning på 13 idag. Spelar ett stort system, 9 halvgarderingar.
Fyra spikar ska fram och jag har valt följande: Atalanta-Roma 2, Roma går som tåget och har fått rejält fart på målskyttet samt att Totti är tillbaka lyfter laget. Atalanta däremot har inte mycket lycka framåt, Roma vinner 3-0.

At.Madrid-Getafe 1, lurigt derby i huvudstaden men jag tror att atletico vinner. Ny tränare och säker seger senast lyfter laget. Till er som letar stora pengar helgardera, 2:an är bara streckad till superlåga 5%!

Espanyol-Sevilla 2, botten mot toppen, det är klasskillnad på lagen, dags för Sevilla att visa det.

Juventus-Sampdoria 1, Juve hakar på i toppen efter sent segermål senast, mycket starka hemma.
Sampdoria har ett mycket svagt mittfällt och har inget att hämta på del Alpi!

Tror även att Fiorentina kan "skräll" vinna idag till fina 3,10 hos expekt.
Lycka till/Sjöhästen!

Saturday, February 14, 2009

Rånförsök!


Majornas äldsta tipsräv gubben Karlén utsattes under fredagen för ett rånförsök av en ursinnig knivman. Rykten säger att knivattacken kan bero på en allt för skral utdelning på Karléns bruna påse?

Tips-SM!

Skrev precis ett långt inlägg om dagens rad och lite om varje match, skulle precis publicera så dog datorn. Så håll tillgodo med att jag bara lägger ut raden. MVH Sjöhästen...

1.West Ham-Middlesbrough 1
2. Blackburn-Coventry 1x
3. Sheffield U-Hull 2
4. Watford-Chelsea x2
5. Portsmouth-Man City x2
6. Burnley-Wolwerhampton 2
7. Charlton-Plymouth 1x
8. Preston-Norwich 1
9. Birmingham-Nottingham 1
10. Bristol C-Southampton 1
11. Doncaster-Sheffield W 12
12. Ipswich-Blackpool 1x
13. Stockport-Millwall x

God Jakt!

Friday, February 13, 2009

Fredag!

Som bekant finns det inte mycket att hurra över för spelare på fredagar då det är ett skralt utbud.
Men två träningsmatcher ska spelas. IFK Göteborg gör årsdebut på hemmaplan och kommer med ett starkt lag där endast Kim saknas i målet. Karl Svensson ska få speltid och Robin Söder gör comeback efter några månaders skadefrånvaro.
Detta är en match som Blåvitt vinner enkelt och Expekt ger 1.25 gånger satsad slant på 1:an.

Sedan är det Hammarby-Gais, en svårbedömd historia. Jag tror att Hammarby i grunden är starkare men hur mycket spelare kommer luftas??? Matchen spelas i USA där lagen befinner sig på träningsläger. 1:an betalar 2.45 gånger pengarna.

Men mitt förslag är att vänta in morgondagens utbud. Så ikväll lägger jag pengarna på öl istället för spel!

Thursday, February 12, 2009

Ny dag...

Spelen igår visade sig vara hyfsade när man utgått från x men sen gäller det att pricka 1or och 2or...
Fick 9 tror jag till slut och det är inte bra men det som förstörde kvällen var att Tyskland förlorade HEMMA mot norge. Alla som spelar vet att man sitter bergsäkert om man har 1x på den matchen men dom svek och jag gratulerar alla som hade hel på den matchen!!!

Ikväll vinnern Frölunda och Modo hemma, HV71, Linköping och Färjestad har all hästar i stallet och plockar 3 pinnar borta... Djurgården-Luleå luktar xxxxxx

Wednesday, February 11, 2009

TÄVLING!

Kan du gissa vilken spelare som nämns i ramsan nedan? Förste som svarar rätt (lägg komentar för att svara) vinner ett 16-raders topptips från sjöhästen! Lycka till!

Ledtråd: Det är en svensk som numera spelar i Fredriksstad.

“It’s long, it’s thick

It’s bigger than his dick

......................... nose! ............................ nose!"

Trippel

Har spelat en chanstrippel enligt följande:

Odds
Frankrike-Argentina x 3.10
Österike-Sverige 2 2.30
Turkiet-Elfenbenskusten 2 3.50
------
24.95

Insats 50kr
Möjlig vinst 1247kr

Träningslandskamper!!!

Idag finns det många intressanta matcher att spela på, men det är oerhört svårtippat.
Frågorna man måste ställa sig är: vilka lag ställer dom olika nationerna upp med och vilken motivation har spelarna???
Har försökt luska runt på nätet för att kolla trupperna men det är svårt att få fram information.

När det gäller europatipset känns dom flesta matcherna väldigt öppna.
Men jag tror attTyskland och Portugal vinner klart samt Irland som spelar VM-kval och behöver en seger mot ett bortasvagt Georgien. Även Holland bör vinna borta mot Tunisien.
Omgångens skräll hittar jag i match 7, Turkiet-Elfenbenskusten, även om turkarna av tradition är starka hemma så kommer Elfenbenskusten med ett mycket starkt lag och jag tror dom vinner i Turkiet. Drogba avgör?

Grekland-Danmark känns instinktivt som ett x men grekerna är hemmastarka och jag tror att danskarna är mer ute efter att testa spelare än att vinna så 1x känns vältäckt.


Frankrike-Agentina är lurig, kommer Domenic att fortsätta sin usla tid som förbundskapten för frankrike och spelar Messi? Agrentina har några unga spelare som vill visa framfötterna bla Maradonas styvson, Atleticos Sergio Aguero, x2.

När jag tar ut dagens rad utgår jag från x överallt, sedan sätter jag ut garderingarna.
Öst-Sve garderas upp med 2:an, Sverige startar med båda bröderna Elm och Adam Johansson får chansen på högerbacken. Erik Edman är tillbaka och spelar från start till vänster i backlinjen.
Kan bli en rolig match och det är upp till bevis för anfallarna Rosenberg och Berg att visa att man kan leverera. Det ligger en startplats mot Portugal i potten!

Här nedan följer mitt förslag till raden, 7 halvgarderingar, 128 rader!

1. Österike-Sverige...................x2
2. Frankrike-Argentina..............x
3. Grekland-Danmark................x
4. Portugal-Finland...................1x
5. Rumänien-Kroatien................x
6. Spanien-England...................1x
7. Turkiet-Elfenbenskusten.....x2
8. Tyskland-Norge....................1x
9. Belgien-Slovenien...................x
10. Marocko-Tjeckien................x
11. Schweiz-Bulgarien................x
12. Tunisien-Holland.................x2
13. Irland-Georgien..................1x

Mycket x alltså men det är på pappret jämna matcher, allt kan hända men jag väljer att spela med utgång på x vilket lär ge klirr i kassan om den sitter! Har ni råd så gardera tidigt upp 2:an på Argentina och 1:an på Grekland. Good Luck!/Sjöhäst

Tuesday, February 10, 2009

Dagens drag...

Inte många spel att tala om idag heller... Frölunda-Brynäs i Elitserien är intressant men 1:an till 1.65 känns osäker så jag står över spel och sparar mig till morgondagens lanskamper och vm-kval där det finns en del intressanta odds att hämta. Återkommer om det imorgon.
Lois Felipe Scolari har som bekant fått sparken från Chelsea lite överaskande för min del, jag trodde man skulle ha tålamod och avvakta C-L mötena med Juventus först men Roman tvekade inte och nu ryktas det att Guus Hiddink ska ta över paralellt med jobbet som rysk förbundskapten under våren och att man sedan ska hitta en permanent lösning efter säsongen.

Chelsea måste hitta en tränare som man är villig att satsa på och ge fullt förtroende och tid att bygga laget om man ska tillbaka till toppen. Scolari fick ingen tacksam uppgift när han tog över, förväntningarna från Roman är alltid skyhöga och inte ens en ligaseger kan säkra jobbet som tränare för The Blues! Och han fick en spelartrupp där vissa offentligt gick ut och stödde förre tränaren José Mourinho och ville flytta samt spelare som inte passade in men som värvats av Roman för att det är spelare han gillar (eller är kompis med). Nu gäller det för Chelsea att ta sig i kragen, säkra en topp 4 placering och gå vidare. Mot Juve tror jag man kammar noll och med CL borta ur tankarna ska man inte ha några problem att komma topp 4!

Marcus Berg har funnit kärleken!

Marcus Berg är tillsammans med modellen Pernilla Lundberg. Inte nog med det tror jag att han tar en plats i Sveriges startelva imorgon och med nyfunnen kärlek så gör han sitt första mål i A-landslaget?

Monday, February 9, 2009

Nästa stryktips!


Här är nästa lördags stryktipsrad och tips-sm omgång tre ska avgöras! Idag ser det skralt ut spelmässigt men ska ni lägga något rekomenderar jag leeds hemma till 1.90 mot ett millwall som inte ska underskattas men som saknar en handfull tongivande spelare!

Sunday, February 8, 2009

Söndagens summering!

Söndagens spel blev något av en besvikelse!
Topptipset sprack med 12 min kvar av Osasuna-Valencia när Osasuna avgjorde efter en fast situation och jag satt med x2. För er som läste förmiddagens inlägg höjde jag ett varnande finger för just Osasuna.

10 rätt på Europatipset gav noll kronor och det blir man inte fet på.

Positivt från dagen var att min "säkra" dubbel Man U och Juve satt även om den satt hårt inne för båda lagen. Där hade jag satsat 200 och fick drygt 600 i retur.

Även glädjande att se att 5 av 6 spikar jag tipsade om gick in och där den 6:e, Sampdoria ledde men tappade till oavgjort 10 min från slutet.

Bordeaux föll och det hade jag inte väntat mig.
Som sagt en skral kväll utdelningsmässigt men med en positiv känsla.
Tror att nästa helg kan ge mer på alla fronter. Så nya tag alla spelglada vänner... MVH Sjöhäst!

Dubbla skärmar!


Det gäller att ha full bollkontroll!

Expekt!

För er som vill ta rygg på mina spel så kommer oddsen från Expekt.com!
Och så har vi kommit till dagens kanske roligaste spel.
En trippel!!!

Odds

Feyenoord-Groningen 2 2.80

B Mynchen-B Dortmund x 4.45

Marseille-Bordeaux 2 3.05
------
38.00

Insats 100kr
Möjlig vinst 3800 kr

Groningen har hittat formen och Berg gör mål igen. Feyenoord gör en katastrofsäsong och får i bästa fall hoppas att man inte blir mer indraget i bottenstriden än man redan är.

Vad gäller Mynchen-Dortmund har jag redan skrivit att Dortmund är med och nosar där uppe och med ett starkt försvar är x:et klart spelvärt mot ett formsvagt Mynchen.

Bordeaux kan visa sig vara ett riktigt fint spel då man jagar ligaledande Lyon och har enorm form.

Lycka te/Sjöhäst

Säkra pengar!

Idag väljer jag att spela en dubbel som jag anser mycket säker och som ska ge mig en säker
återbetalning.

Odds

Catania-Juventus 2 1.85

West Ham- Man U 2 1.65
-----
3.05

Insats 200 kr
Möjlig Vinst 610 kr

Europatipset!

På dagens rad hittar jag några givna spikar, Det gäller givetvis Man U och Barcelona i första hand.
Båda går som tåget och radar upp segrar. Sedan tror jag att Juve kvicknar till efter en svacka och greppar halmstrået som finns kvar och vinner klart.
Även Fiorentina ska ses som bra bank hemma mot ett mycket svagt Lazio.
Sedan väljer jag att spika Sampdoria hemma mot Siena och Atl. Madrid borta mot Huelva.
Huelva har fin form men har mött svagt motstånd och jag tror att det vänder för Atletico här som
har ny tränare. Sampdoria har ett par spelare borta men mot ett bortasvagt Siena utan självförtroende blir det tre pinnar och ett lyft uppåt i tabellen.

Mtch nr.3 är mycket lurig, Båda lagen har dålig form men har mött tuffaste motstånd på sistone.
Vidöppet, ta med alla tecken.
Match 4 kan kanske vid första ögonkastet ses som solklar tvåa men tittat man på att Osasuna på dom senaste fem mött Sevilla, Barca, Real Madrid, Villareal och Mallorca så ska man inte stirra sig blind på dom senaste resultaten. Jag tror Osasuna har kapacitet att lyfta sig över strecket innan säsongen är över. x2 bör räcka men Valencias form är tveksam så ta alla tecken om du har råd!

Palermo-Napoli utgångs x med 1:an som gardering, Napoli är svagt borta.

Roma-Genoa 1:a men x:et tas tidigt med. Genoa är mycket svåra att få hål på.

Getafe-Espanyol x Lurig match, jag tar med 1:an på hemmafavör, Espanyol älskar att kryssa.
Marseille-Bordeaux 2 Tror på Bourdeau som visar en enorm form speciellt borta, Marseille har en del skador som stör och här tror jag att får det tufft. x2 sitter som en smäck...

B Mynchen-B Dortmund 1:a men här slänger jag direkt in ett x. Dortmund är mycket bra defensivt och har fortfarande chans på CL-plats + tveksam form för Bayern, 0-0?

Lycka till/ Sjöhäst 

Dagens Cowboy!

Har valt att spela långenspel med handikapp, vilket betyder att man kan få upp oddsen rejält som ni ser nedan. Så för att få in ett resultat när man spelat på ett lag med handikappet -1 så måste
laget vinna med MINST två mål. Man startar alltså matchen i underläge.

Odds

Cagliari-Atalanta 1 (-1) 4.00
 
West HAm-Man U 2 (-1) 2.70

Recreativo-Atletico Madrid 2 (-1) 4.85

Barcelona-Sporting Gijon 1 (-1) 1.55

Osasuna-Valencia 2 (-1) 5.10
-----
414.06

Insats 100 kr
Möjlig vinst 41406 kr



Söndag!

Äntligen söndag och intressanta matcher från hela europa att göra sigen hacka på!
Kommer lägga ut lite olika förslag, bla dagens Cowboy som jag kallar det och det är ett 
riktigt rövarspel som jag inte rekomenderar någon att ta rygg på men om den slår in blir det
skumpa på Kellys!

Sen kommer jag skriva mina funderingar över dagens europa och topptips samt några olika 
långenförslag. Håll till godo/ Sjöhäst

Saturday, February 7, 2009

Liverpool vänder!


Kvittering till 1-1 efter indirekt frispark!

Redovisning lördag...

Ja då kan jag sammanfatta lördagens spel. 8 rätt på tips-sm gör ingen glad och att Chelsea svek
gjorde att Topptipset föll på mållinjen. Däremot Liverpools sköna vändning mot Pompey i slutminuterna gjorde att jag trots allt plusade för dagen. Spelet som gick in var en trippel enligt följande: Sverige-Tjeckien (hockey) 1, Lecce-Inter 2, Portsmouth-Liverpool 2 till oddset 5,04 och med en satsad hundring blev det alltså 500 kr. Även supertoto lever för min del där enda oddshöjaren hittills är x i Chelsea. 5 av 5 inne än så länge.

Vad gäller fortsättningen i prem.league så är nu Chelsea rejält avhakat och det förvånar mig inte om Martin O´Neills A.Villa kniper 3:e platsen. Alla dom tre stora ligorna är avgjorda enligt mig
och om Man U vinner imorgon så väljer jag att betala ut till er som spelat dom som vinnare, 
precis som jag gjort på Inter och Barcelona.

Återkommer senare eller under morgondagen med söndagens spel!

Full bollkontroll!


Har gjort mig redo inför andra veckan av tips-sm! Varnar mina läsare för att gå för hårt åt ett skadedrabbat west brom och jag tror att newcastle kommer åka hem med minst en pinne. När det gäller dom två matcherna som lottas väljer jag att inte gardera utan litar på en 2a i Cardiff och att watford får 1an. Chelsea är kupongens säkraste. Chansspikar qpr som sett bra ut på bortaplan. Så lycka till. Och mot 13!